Köömnetega Saku juust

Saku juust köömnetega on valmistatud pastöriseerimata piimast ehk toorpiimast. Juust kuulub poolkõvade kuni kõvade juustude kategooriasse ja meenutab Hollandi tüüpi talujuustu (Gouda, Edam). Juustu laagerdusaeg (valmimisaeg) on väikestel (500-600g) keradel minimaalselt 1 kuu. Väljendunud on juustumaitse ja lõhn, oma olemuselt pehme ja parajalt soolane, ilma kõrvallõhna ja maitseta. On hästi lõigatav. Sobib suurepäraselt veini kõrvale, võileiva peale ja niisama näksimiseks.

Koostisosad: täispiim (kasutatud on toorpiima), köömned, juuretis, laapensüüm, sool.

Keskmine toiteväärtus 100 g kohta: energiasisaldus 1740 kJ/420 kcal, rasvad 36 g, millest küllastunud rasvhapped 24 g, süsivesikud 1,5 g, millest suhkrud 1,2 g, valgud 24 g, sool kuni 2,2 g.

Juustu parimad maitseomadused avalduvad temperatuuril
18-22 C.

Suurus
ca 500g kera